Deprecated: Optional parameter $depth declared before required parameter $output is implicitly treated as a required parameter in /home/fietszaak/webie.nl/wp-content/plugins/wp-megamenu*/classes/class.wp-megamenu.php on line 456
Het belang van kussens - Webie voor internet/web inspiratie

Het belang van kussens

Het belang van kussens

Het hebben van de juiste bed kussens is niet alleen comfortabel, ze spelen ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van de ingewikkelde structuren van het hoofd, de nek, de schouders, de heupen en de wervelkolom. Als ze goed worden gebruikt, helpen hoofdkussens bij het verlichten of voorkomen van veel voorkomende vormen van rug- en nekpijn, evenals schouder-, heup- en andere vormen van gewrichtspijn.

Een goede nachtrust

Hoofdkussens dienen om het bovenlichaam tijdens de slaap in balans te houden, de druk te verlichten en tegenwicht te bieden aan de punten in het lichaam. Het kussen moet zich aanpassen aan iemands unieke vorm, rondingen en slaaphouding en eventuele drukpunten verlichten. Voor een goede en gezonde nachtrust heb je een comfortabel kussen nodig om jouw hoofd op te laten rusten. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens om uit te kiezen, en elk van hen biedt een verscheidenheid aan voordelen. Sommige zijn goed voor de ondersteuning van nek en rug, terwijl andere beter zijn voor het hele lichaam. Kussens kunnen zacht of stevig zijn, afhankelijk van het comfort en de ondersteuning die jij zoekt.

Micro-kraal kussens

Dit kussen is gevuld met ronde polystyreenkorrels, beter bekend als microkorrels. Deze zelfde microkorrels worden gewoonlijk aangetroffen in zitzakken en nekkussens voor op reis. De buitenstof van het kussen is meestal gemaakt van een zacht elastisch materiaal. Ze zorgen voor een goede luchtstroom met een hardere ondersteuning, en ze zullen zich aanpassen aan de vorm van het hoofd en de nek.

Kan slapen zonder kussen de nekpijn verlichten?

Als je een buikslaper bent, kan slapen zonder kussen ook nekpijn verminderen. Als je op jouw buik ligt, is jouw hoofd naar de zijkant gedraaid. Jouw nek is ook naar achteren gedraaid. Hierdoor komt jouw nek in een ongemakkelijke hoek te liggen, wat pijn en ongemak veroorzaakt. In deze positie zou het gebruik van een kussen de hoek van jouw nek alleen maar vergroten. Maar zonder kussen slapen kan de onnatuurlijke positie minimaliseren en de belasting op de wervelkolom verminderen. Ondanks dit potentiƫle voordeel, is er nog te weinig onderzoek naar gedaan. De meeste studies over hoofdkussens en nekpijn richten zich op het beste type kussen voor pijn. Als jouw nek pijn doet na het slapen, raadpleeg dan een arts voordat je zonder kussen gaat slapen. In andere slaaphoudingen kan het overslaan van het kussen de nekpijn verergeren of veroorzaken. Dat komt omdat slapen op je rug of zij je nek overbelast. Zonder kussen blijft jouw nek de hele nacht in deze positie.

Lees meer interessante blogs op Webie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *