Deprecated: Optional parameter $depth declared before required parameter $output is implicitly treated as a required parameter in /home/fietszaak/webie.nl/wp-content/plugins/wp-megamenu*/classes/class.wp-megamenu.php on line 456
Het belang van een goed matras voor je gezondheid - Webie voor internet/web inspiratie

Het belang van een goed matras voor je gezondheid

Het belang van een goed matras voor je gezondheid

Het is algemeen bekend dat het krijgen van voldoende slaap verband houdt met het verbeteren van jouw algehele gezondheid. Van het verbeteren van je geheugen tot het helpen bij het afvallen en zelfs het stimuleren van je immuunsysteem, er zijn tal van positieve punten om je volledige acht uur te krijgen. Maar kan jouw matras jouw kansen op een vredige slaap en een betere gezondheid belemmeren?

Goede uitlijning van de wervelkolom

Jouw topdekmatrassen moet elk deel van jouw lichaam in gelijke mate ondersteunen. Zonder deze gelijkmatige gewichtsverdeling wordt jouw onderrug niet voldoende ondersteund, waardoor jouw wervelkolom niet in een neutrale positie staat. Onjuiste uitlijning van de wervelkolom kan in de loop van de tijd een hele reeks problemen veroorzaken, waaronder chronische pijn. Als je niet de juiste ondersteuning krijgt, komt dat waarschijnlijk doordat je matras te zacht is. Traagschuim matrassen kunnen ervoor zorgen dat het gewicht te zwaar op jouw schouders en heupen rust, wat resulteert in spierspanning in jouw niet-ondersteunde lendenstreek. Om dit te voorkomen, kiest je een matras die de natuurlijke kromming van jouw wervelkolom ondersteunt.

Koudschuim matras kopen in Amsterdam

Als je maar al te bekend bent met rug- of gewrichtspijn, dan is de kans groot dat je matras de boosdoener is. Een juiste uitlijning is essentieel voor een pijnloze slaap – jouw matras moet jouw ruggengraat de hele nacht in een rechte lijn houden. Het moet ook drukpunten verlichten en jouw houding ondersteunen, wat pijn helpt voorkomen.

Snurken aanpakken

Snurken treedt op wanneer jouw luchtwegen tijdens de slaap gedeeltelijk worden geblokkeerd. Het wordt vaak geassocieerd met slapen op je rug, maar je matras kan ook enigszins verantwoordelijk zijn. Als het te veel doorhangt als je erop ligt, worden jouw hoofd en nek niet voldoende ondersteund – hierdoor wordt jouw keel dichtgeknepen en begint het snurken. Als je snurkvrij wilt slapen, kies dan voor een middelhard matras.

Stop met woelen en draaien

We kennen allemaal het gevoel van een onderbroken nachtrust. Regelmatig woelen en draaien heeft grote invloed op jouw slaapkwaliteit, vooral als je naast een partner slaapt. Dit komt omdat de actie van het omrollen ‘bewegingsgolven’ creëert die door jouw matras worden overgebracht. Een stevige matras van goede kwaliteit absorbeert deze golven, dus zelfs als je partner zich omdraait of uit bed stapt, is de kans kleiner dat je gestoord wordt.

Verminder stressniveaus

Een toename van de slaapkwaliteit kan resulteren in verminderde stressniveaus. Als je slaapgebrek hebt, produceert je lichaam meer stresshormonen, die op hun beurt je bloeddruk verhogen – niet ideaal om je kalm te voelen. Regelmatige, diepe slaap (aangemoedigd door een goede matras) helpt om je bloeddruk laag te houden en je humeur ontspannen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *