Draadloze alarmsystemen

Draadloze alarmsystemen

Het kan zijn dat u enigszins verward raakt door het kriskras gebruik van diverse termen, die allemaal op hetzelfde betrekking te hebben, maar toch verschillend zijn in exacte betekenis. Op zich hoeft dat niet zo veel uit te maken tot het moment dat er moet worden bepaald wat je voor het een, dan wel het andere nodig hebt en moet betalen. Dit geldt voor:

Alarmsystemen
Beveiligingssystemen
Bewakingssystemen

Misschien dat het wat duidelijker wordt als we uitgaan van de vier elementen die het bijvoorbeeld voor een inbreker moeilijk moet maken zich toegang te verschaffen tot een woning, winkel of bedrijfspand. Dat zijn:

• Zo lang mogelijk werk hebben
• Licht
• Lawaai
• Melding

Voor bewakingssystemen zijn eigenlijk geen van de vier van toepassing, misschien licht. Bewaking is niets anders dan het in de gaten houden van wat men in de gaten wilt houden, een woonhuis bijvoorbeeld. De bewakingscamera is hierin essentieel en licht biedt de mogelijkheid op betere beelden.

Beveiligingssystemen zijn eigenlijk heel uitgebreid, waarbij voornamelijk geprobeerd wordt de potentiële inbreker zo lang mogelijk, of het liefst helemaal, buiten de deur te houden. Dat kunnen dingen zijn die het moeilijker maken ramen en deuren van buitenaf te openen, het aanbrengen van sloten en het installeren van kluizen. Beveiligen is echter nog veel ruimer, want het betreft in principe alle maatregelen die genomen worden om u veiliger te laten voelen. Dat kunnen camera’s zijn, maar ook rookmelders, brandmelders, brandblussers en alarmsystemen.

Bewakings- en beveiligingssystemen moeten ervoor zorgen dat er niks gebeurt en dat het allemaal in de gaten wordt gehouden. Pas als het bij een van die twee fout gaat, treedt het alarmsysteem in werking met licht, lawaai en melding. Zowel beveiliging als bewaking kunnen op zich staande elementen zijn in de bescherming van uw huis, een alarmsysteem is direct afhankelijk van een van de twee of allebei.

Draadloze alarmsystemen

 

Alarmsystemen: bekabeld of draadloos

Eén van de onderverdelingen, die wordt gemaakt bij alarmsystemen, is de wijze waarom de diverse onderdelen contact maken met een zogenaamde huiscentrale. Dit is een centraal systeem, bijvoorbeeld een kastje aan de muur, een PC of zelfs een smartphone, waar signalen binnenkomen van de diverse detectieapparaten in huis, winkel of bedrijf. Afgaande op de aard van het signaal wordt er bepaalde actie ondernomen, zoals het ontsteken van schijnwerpers, het doen afgaan van een geluidsalarm, een stil alarm en een berichtje naar een verbonden meldkamer dat er iets aan het gebeuren is. Zo’n meldkamer kan van een beveiligingsbureau zijn, zoals onze partner Alarmnet, maar ook van de politie.
Als nu al die elementen in een huis of bedrijf door middel van kabels met elkaar verbonden zijn, dan heet dat een bekabeld alarmsysteem. Als de communicatie geschiedt door wifi of gsm, dan is het systeem draadloos. Het is ook mogelijk dat beide vormen voorkomen en dan praten we over een hybride alarmsysteem.

Op veel webshops vindt u de volgende onderverdeling:

Alarmsystemen

Draadloos alarmsysteem
Dit zijn diverse systeemcomponenten van de merken Dahua, Hikvision en X- Security, zoals sirenes, centrales, tags, en detectors, die allen werken op basis van het netwerkinterface Ethernet 10 / 100BaseT.
Bedraad alarmsysteem
Men heeft een veel groter aanbod aan bekabelde alarmcomponenten dan draadloos. Een merk als biedt Hikvision beide aan en verder worden er producten verkocht van Blaupunkt, Bosch, Chuango, Jablotron, NOX, Risco Group, SimonsVoss, Smanos en UWV.

Het aanbod bestaat uit tal van detectoren, alarmsirenes, bedieningspanelen, huiscentrales, schakelmodules, handzenders, lichtflitsers, voedingen, zekeringen en natuurlijk kabels.
o Complete kits kan 3 kits van NOX leveren van om en nabij de €2000, een eenvoudiger systeem van NOX voor €1169 en een starterskit van SimonsVoss voor €1255
o Lenzenb Er zijn lenzen beschikbaar van het merk Risco Group. Dit zijn lenzen die gebruikt worden bij bewegingssensoren
o Sirenes Hoewel er onder diverse andere tabs tal van sirenes aangeboden worden, wordt onder deze tab de Bosch FURYOII autonome binnen sirene apart vermeld. Als de naam het niveau weergeeft van dit alarm, dan staat u een hoop lawaai te wachten.
Ajax alarmsysteem
Men verkoopt tal van alarm-, bewakings- en beveiligingssystemen, maar de paradepaardjes zijn de systemen van Ajax. Dit merk heeft een aantal goed verzorgde en stijlvolle systemen in het assortiment, die allemaal werken met de eigen Ajax app. Wij zijn zeer goed bekend met dit hoogstaande merk en onze monteurs kunnen prima uit de voeten met de installatie en afstemming van alle benodigde onderdelen.
Uiteraard staat het u vrij, zeker als u enige handigheid bezit, om een Ajax alarmsysteem zelf te installeren. Mocht u moeite hebben met de programmering ervan, dan kunnen wij dat voor u doen voor €49,95. Indien wij installeren, dan kost dat slechts €129,95 voor het gehele systeem. U bent dan ook verbonden met onze partner Alarm Meldnet, en krijgt dan het eerste jaar gratis alarmopvolging.
Naast deze volledige kits is het ook mogelijk allerlei onderdelen van Ajax aan te schaffen, zoals detectoren, sirenes, keypads en montagecomponenten. Voor installatie van losse onderdelen rekenen wij €14,95.

Combineren van draadloze systemen

Tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker om allerlei systemen met elkaar te combineren en vervolgens draadloos aan te sturen via bijvoorbeeld tablet of 4.
Indien u uitgaat de landingspagina ‘draadloos alarmsysteem’ heeft u al een eerste stap gezet. Kiest u voor een kit, dan kan dat al aan al uw behoeften voorzien, maar kiest u slechts voor onderdelen of componenten, dan heeft men nog veel meer te bieden, zoals:
Beveiligingscamera’s of
bewakingscamera’s Ons assortiment bevat een ongekend groot aantal IP camera’s, die draadloos verbinding maken met een apparaat van uw keuze.
o Dome camera’s
Camera’s beschermd door een doorzichtige halve koepel

o Bulletcamera’s
Camera’s die gericht zijn op een enkel punt of gebied.

o Turret camera’s Soort dome camera met camera ingebouwd in kunststof koepel.

o PZT camera’s
Bestuurbare camera’s, die kunnen kantelen, draaien en inzoomen.

o Mini IP camera’s
Hele kleine camera’s voor waar je niet zoveel ruimte hebt.

o Thermische camera’s
Camera’s die reageren op lichaamswarmte.

Smart Home oplossingen
Onze huizen worden steeds slimmer. Dat wil zeggen dat we steeds meer systemen op afstand en / of automatisch kunnen aansturen. Ook dat gebeurt allemaal draadloos en alarmsystemen kunnen daar een belangrijke plaats in innemen.

Vergeet tenslotte niet even bij de landingspagina ‘accessoires’ rond te neuzen. Er bevinden zich daar tal van artikelen en handigheidjes die u kunnen helpen het perfecte draadloze alarmsysteem op te bouwen.


Lees meer interessante blogs op Webie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *